Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Περιεχόμενο

Περίπου 3.000 πόλεις από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: https://mobilityweek.eu , η οποία ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου. Η εκστρατεία του 2021 έχει θέμα «Ασφαλείς και υγιείς με βιώσιμη κινητικότητα» και προωθεί τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών ως μιας ασφαλούς, αποτελεσματικής και οικονομικά προσιτής επιλογής κινητικότητας χαμηλών εκπομπών για όλους.

Φέτος επίσης συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, η οποία μετεξελίχθηκε στην Εβδομάδα Κινητικότητας.

Για τη φετινή επέτειο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε ένα εικονικό μουσείο που προβάλλει την ιστορία της Εβδομάδας Κινητικότητας, τα αποτελέσματά της, προσωπικές ιστορίες και πώς συνδέεται με τις ευρύτερες προτεραιότητες της ΕΕ για τη βιωσιμότητα. Πέραν αυτού, σε όλη την Ευρώπη διοργανώνονται δραστηριότητες όπως φεστιβάλ ποδηλάτων, εκθέσεις ηλεκτρικών οχημάτων και εργαστήρια. Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις ιδέες της Επιτροπής για ένα νέο πλαίσιο αστικής κινητικότητας, καθώς και με το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων και την αμαξοστοιχία «Connecting Europe Express», η οποία στις 16 Σεπτεμβρίου πέρασε στη Βουλγαρία.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεά δήλωσε «Η ύπαρξη ενός καθαρού, έξυπνου και ανθεκτικού συστήματος μεταφορών βρίσκεται στο επίκεντρο των οικονομιών μας και είναι πολύ βασική για τη ζωή των πολιτών. Γι’ αυτό φέτος, στην 20ή επέτειο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, είμαι υπερήφανη που 3.000 πόλεις σε όλη την Ευρώπη αλλά και αλλού μας δείχνουν πώς οι ασφαλείς και βιώσιμες επιλογές μεταφορών κρατούν τις κοινότητές μας συνδεδεμένες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς»

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο