Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας και επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας.

Περιεχόμενο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ) ανακοίνωσε τους νικητές του τελευταίου διαγωνισμού του για επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας. Οι επιχορηγήσεις προηγμένης έρευνας του ΕΣΕ αποσκοπούν στη στήριξη άριστων επιστημόνων και ακαδημαϊκών όλων των γνωστικών τομέων, οι οποίοι είναι ήδη καθιερωμένοι επικεφαλής έρευνας, με αναγνωρισμένο ιστορικό ερευνητικών επιτυχιών.

Η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 624 εκατ. ευρώ, θα δοθεί σε 253 κορυφαίους ερευνητές από όλη την Ευρώπη σε θέματα όπως η αξιοποίηση των μαθηματικών για τη βελτίωση της χρήσης των αντιβιοτικών και της χημειοθεραπείας, οι τρόποι προστασίας της βιοποικιλότητας των νησιών, η εξερεύνηση των απαρχών του σύμπαντος και η κατανόηση του τρόπου μεταβολής των φθόγγων των γλωσσών με την πάροδο του χρόνου.

Ο νέος αυτός γύρος επιχορηγήσεων θα δημιουργήσει περίπου 2 300 θέσεις εργασίας για μεταδιδακτορικούς υπότροφους, διδακτορικούς φοιτητές και λοιπό προσωπικό. Οι αποδέκτες της χρηματοδότησης προέρχονται από 28 κράτη και θα υλοποιήσουν τα σχέδιά τους σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε 21 κράτη μέλη της ΕΕ και σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη». Στην τελευταία αυτή πρόσκληση, 1 735 αιτούντες υπέβαλαν προτάσεις και περίπου το 14,6 % από αυτούς θα λάβουν χρηματοδότηση.

Πηγή: https://erc.europa.eu/news/erc-2021-advanced-grants-results

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο