Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ημερίδα Έναρξης Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης

Περιεχόμενο

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Καινοτομίας, Αθανάσιου Κυριαζή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, η πρώτη συνάντηση των μελών των Συμβουλευτικών Ομάδων των πλατφορμών καινοτομίας της Περιφέρειας, για την έναρξη του νέου κύκλου της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (ΔΕΑ). Η εκδήλωση οργανώθηκε και συντονίστηκε από το Κέντρο Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής (ΚΕ.Κ.Π.Α.) στο πλαίσιο του ρόλου του ως αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας για την Έξυπνη Εξειδίκευση και τη ΔΕΑ.

Η έναρξη της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ, έγινε με ομιλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Α. Κυριαζής και ο Μ. Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χ. Δήμα. Ο Αν. Προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (ΜΟΝ-ΕΣΕΕ) Μ. Γκούμας παρουσίασε την «Η Εθνική Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021-2027», ενώ «Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027 ως εργαλείο Έξυπνης Εξειδίκευσης» παρουσίασε ο Δ. Δρόσης, Προϊστάμενος της Ε.Υ.Δ. του Προγράμματος Αττική 2020 - 2027. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η Διαχειριστική Αρχή είναι έτοιμη για την μετάβαση στην νέα προγραμματική περίοδο με σημαντικό απόθεμα έργων και νέες καινοτόμες δράσεις, ενώ το ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 βρίσκεται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σ. Νικολαρόπουλος, παρουσιάστηκαν από τον συντονιστή του ΚΕΚΠΑ, Π. Ποδάρα, τα μέλη των Συμβουλευτικών Ομάδων, η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, το χρονοδιάγραμμα και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο