Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέα πρόσκληση του Προγράμματος "Ψηφιακή Ευρώπη" για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ

Περιεχόμενο

Η νέα πρόσκληση του Προγράμματος Digital Europe (Ψηφιακή Ευρώπη) με προϋπολογισμό 30 εκ. ευρώ στοχεύει στην υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας και του δυναμικού καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 7η Νοεμβρίου.

Η ενίσχυση του δυναμικού καινοτομίας μέσω της υπέρυπολογιστικής (HPC) με υπολογιστές υψηλής απόδοσης στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ψηφιοποίησης σε ερευνητικές και επιχειρηματικές διαδικασίες τονώνοντας τις ΜμΕ και μετατρέποντας τες σε ηγέτες της τεχνολογίας συμβάλλοντας έτσι στη συνολική πρόοδο των βιομηχανιών και της οικονομίας.

Η δράση υποστηρίζει τις ΜμΕ στην επίλυση συγκεκριμένων επιχειρηματικών προκλήσεων μέσω της υιοθέτησης υπολογιστών υψηλής απόδοσης.  

Η τόνωση του δυναμικού καινοτομίας HPC των ΜΜΕ θα οδηγήσει σε:

  • ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας δίνοντας τη δυνατότητα στις ΜμΕ να αποδίδουν αποτελεσματικότερα χρησιμοποιώντας την υπερυπολογιστική, π.χ. προσομοιώσεις, υπολογιστική μοντελοποίηση και αναλύσεις με ένταση δεδομένων.
  • επιτάχυνση της καινοτομία με νέες ιδέες, σε βάθος στην έρευνα και ανάπτυξη λύσεων αιχμής μέσω ταχύτερης δημιουργίας πρωτοτύπων βελτιστοποίησης και πειραματισμού
  • βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας μέσω της μείωσης των κύκλων παραγωγής και σύνθετων υπολογισμών που μπορούν να ολοκληρωθούν σε σημαντικά λιγότερο χρόνο ώστε οι πόροι να μπορούν να κατανεμηθούν πιο αποτελεσματικά.
  • διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών και άνοιγμα νέων αγορών με την υιοθέτηση υπηρεσιών όπως προσομοιώσεις μεγάλης κλίμακας, ανάλυση δεδομένων, μεγάλα γλωσσικά μοντέλα ή μηχανική εκμάθηση με χρήση πόρων HPC.
  • διεύρυνση της βάσης χρηστών HPC προσελκύοντας νέους χρήστες σε διαφορετικούς τομείς εφαρμογών.

Μπορείτε να δείτε εδώ, για την υποβολή προτάσεων.

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο