Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πανελλήνιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στις Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές

Περιεχόμενο

Με πρωτοβουλία του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, την υποστήριξη της Θερμοκοιτίδας της ESA στην Ελλάδα (ESA BIC Greece), του Ελληνικού Cluster Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster), του έργου ENTREPRENEDU και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  διοργανώνεται ο πανελλήνιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών HackTheBusiness Greece.

Δηλώστε συμμετοχής έως τις 31 Οκτωβρίου στο https://t.ly/E_gXm.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεκινά την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Χανιά, με συνδιοργανωτές το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. H δεύτερη φάση και ο τελικός του διαγωνισμού θα λάβει χώρα στις 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Corallia.

Ο διαγωνισμός HackTheBusiness Greece αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για «νεαρά» μυαλά, φοιτητές, επιστήμονες, ερευνητές και startuppers, που επιθυμούν να γνωρίσουν την αναπτυσσόμενη τεχνολογική περιοχή και τα μυστικά που Διαστήματος, να έχουν μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης, να αξιοποιήσουν πρακτικά τη θεωρητική τους κατάρτιση δημιουργώντας πραγματικές λύσεις για υπαρκτά προβλήματα, και να οδηγηθούν ακόμη και στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης που θα φέρει επανάσταση στο διαστημικό τομέα στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε ομάδες μέχρι 6 ατόμων. Πρέπει να είναι άτομα ηλικίας 18-40 ετών και να είναι νόμιμοι κάτοικοι της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με φυσική παρουσία αλλά είναι δυνατό κάποια μέλη της ομάδας να συνδεθούν διαδικτυακά.

Οι ομάδες θα κερδίσουν βραβεία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, επαγγελματική ανάπτυξη με διεπιστημονικές δεξιότητες, θα βελτιώσουν την τεχνογνωσία τους, θα μάθουν από έμπειρους μέντορες, και θα αποκτήσουν προβολή και αναγνώριση. Οι νικήτριες ομάδες της πρώτης φάσης θα λάβουν εκτεταμένο mentoring από EBAN, Fraunhofer, LUISS, Amaldi, F6S, κ.ά. και travel vouchers για τη συμμετοχή στον τελικό της Αθήνας.

Επιπλέον, οι 4 νικητές του τελικού θα κερδίσουν το μερίδιό τους στο έπαθλο των €6.000 και το ENTREPRENEDU Venture Building Programme (ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης 60 ωρών). Σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το ESA BIC Greece (προετοιμασία προτάσεων για τη θερμοκοιτίδα) και ένα 4-μερο εντατικής επιχειρηματικής εκκίνησης από το πρόγραμμα STARTAB.

Παρακολουθήσετε το Warm-up στις 25 Οκτωβρίου στο https://t.ly/Lbpp7

Υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Οκτωβρίου στο https://t.ly/E_gXm.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://entreprenedu.eu/hackthebusinessgreece.

Video διαγωνισμού: HackTheBusiness

Φωτογραφίες διαγωνισμού: HackTheBusiness

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο