Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τρεις ελληνικές Startups στους φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3

Περιεχόμενο

Οι Ελληνικές Startup Ingredio, Magos και RTsafe συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό STARTUP3 https://startup3.eu/ και προκρίθηκαν  στον τελικό μαζί με άλλες 22 εταιρείες που θεωρήθηκε ότι έχουν τις περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης.  Πέρασαν από μια διαδικασία αξιολόγησης Peer-to-Peer, όπου ήταν αξιολογούμενοι και αξιολογητές ταυτόχρονα.

Οι 25 φιναλίστ συνεχίζουν στο πρόγραμμα STARTUP3 Business & Growth Accelerator και θα λάβουν ειδική πανευρωπαϊκή υποστήριξη για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού του εγχειρήματος. To πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε επισήμως τον Φεβρουάριο του 2020 με τον ομώνυμο διαγωνισμό, χρηματοδοτείται από το HORIZON 2020 και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe For Growth & Innovation Radar https://cordis.europa.eu/programme/id/H2020_ICT-32-2017  ενώ συμμετέχει ενεργά σε αυτό το  Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Σκοπός του είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων αυτών ώστε να κυριαρχήσουν στις αγορές που δραστηριοποιούνται. Το έργο STARTUP3 δημιουργεί γέφυρες μεταξύ δυναμικών startups και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός ΕΕ προσφέροντας τεχνολογική και επιχειρηματική υποστήριξη σε νέες ιδέες που θέλουν να βρουν τον δρόμο τους προς την αγορά, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις δικτυώνονται και επωφελούνται από την αλληλεπίδρασή τους με το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Η Ingredio http://www.ingred.io/ διαγωνίζεται με μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που με μία φωτογραφία των συστατικών στις συσκευασίες τροφίμων και ειδών περιποίησης, ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή επικινδυνότητα των χημικών συστατικών που περιέχονται στα προϊόντα αυτά με βάση πληροφόρησης τις έγκυρες πηγές της ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, η εταιρεία είχε κερδίσει στον ελληνικό τελικό του Chivas Ventures και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό, καταλήγοντας στην 9η θέση.

Η Magos  https://www.themagos.com/ έχει δημιουργήσει μια deep tech τεχνολογία, η οποία ενσωματώνεται σε ένα ζευγάρι γάντια και διευκολύνει την επικοινωνία ανθρώπου- υπολογιστή, μέσω αισθητήρων. Τα γάντια της Magos, έχουν εφαρμογή σε τομείς όπως αυτός της Υγείας όπου ο ασθενής φορώντας τα γάντια μπορεί να παρέχει πλήθος δεδομένων στον γιατρό, βελτιώνοντας δραστικά την αξιολόγηση της αποκατάστασης διάφορων παθήσεων στα χέρια ή τα δάχτυλα. Τα γάντια επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης στην εκπαίδευση, το gaming ή ακόμα και την μηχανική.

Τέλος, η RTsafe https://rt-safe.com/ σχεδιάζει προϊόντα τα οποία βελτιστοποιούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου,  ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας. Στην ουσία, δημιουργεί ένα αντίγραφο του κρανίου του ασθενή μέσω εκτύπωσης 3D το οποίο περιέχει ένα ειδικό gel το οποίο μιμείται τον εγκεφαλικό ιστό και πάνω στο οποίο γίνονται δοκιμαστικές ακτινοθεραπείες για εξατομικευμένη προσέγγιση πριν αυτές γίνουν στον ασθενή. Πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία κατάφερε να διακριθεί και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EIT Health Catapult.

Πηγή: https://startupper.gr/news/62149/tris-ellinikes-startups-stous-finalist-tou-panevropaikou-diagonismou-startup3/

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο