Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εγκαινιάστηκε ψηφιακή πλατφόρμα FUTUREU για τη Διαβούλευση για το μέλλον της Ευρώπης

Περιεχόμενο

Εγκαινιάστηκε στις 18 Απριλίου η πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα https://futureu.europa.eu/ για τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε 24 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, παρέχοντας στους πολίτες ολόκληρης της Ένωσης τη δυνατότητα να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Η εκτελεστική επιτροπή της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλεί όλους τους πολίτες της ΕΕ να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης συνολικά.

Στόχος είναι να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και να συμβάλουν μέσω της πλατφόρμας στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους, αλλά και να την προωθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #TheFutureIsYours

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε:

«Καλούμε τους Ευρωπαίους να πάρουν τον λόγο, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να μας πουν σε ποια Ευρώπη θέλουν να ζήσουν. Μ' αυτή την πλατφόρμα πολιτών, δίνουμε σε όλους την ευκαιρία να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για να έρθουν οι Ευρωπαίοι σε επαφή μεταξύ τους ψηφιακά. Λάβετε μέρος στη συζήτηση! Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το μέλλον που θέλουμε για την Ένωσή μας».

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μια πρωτόγνωρη, ανοικτή και συμπεριληπτική άσκηση διαβουλευτικής δημοκρατίας. Επιδιώκει να δώσει στους πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη δυνατότητα να εκφράσουν με πιο δυνατή φωνή τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε αυτές να συμβάλουν στη συνέχεια στη χάραξη της μελλοντικής κατεύθυνσης και της πολιτικής της ΕΕ.

Πηγή: https://ec.europa.eu/greece/news/20210419_2_el

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο