Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ΕΕ δημοσίευσε τον νέο Ευρωπαϊκό Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας 2020

Περιεχόμενο

Η ΕΕ έδωσε, χθες 24/6/2020, στη δημοσιότητα το νέο Ευρωπαϊκό Πίνακα Αποτελεσμάτων Καινοτομίας 2020. Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει άλμα τα τελευταία χρόνια και είναι μια από τις χώρες που έχουν βελτιώσει περισσότερο τη θέση τους στην κατάταξη των χωρών της ΕΕ μεταξύ 2012 και 2019.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 20η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ και ο Δείκτης των επιδόσεων Καινοτομίας της βρίσκεται στο 83% του μέσου όρου της ΕΕ έναντι 63% το 2012 σημειώνοντας έτσι μεγάλη βελτίωση. Η καινοτομική επίδοση αυξήθηκε σε 24 χώρες της ΕΕ μεταξύ 2012 και 2019 με τη μεγαλύτερη βελτίωση να έχουν επιδείξει η Λιθουανία, η Μάλτα, η Λετονία και η Πορτογαλία.

Οι επιδόσεις της Ευρώπης στην καινοτομία βελτιώνονται συνεχώς ξεπερνώντας για δεύτερη χρονιά τις ΗΠΑ και την Κίνα ωστόσο, έπονται της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε και πάλι η Σουηδία η οποία ακολουθείται από τις Σκανδιναβικές Φινλανδία και Δανία, με την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «Ηγέτες Καινοτομίας». Το δεύτερο γκρουπ χωρών που θεωρούνται «Ισχυροί Καινοτόμοι» είναι οι χώρες Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία. Εσθονία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Πηγή: https://ec.europa.eu/growth/industry/policy/innovation/scoreboards_en  

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο