Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ημερίδα Παρουσίασης Αποτελεσμάτων 1ου κύκλου Επιχειρηματικής Ανακάλυψης

Περιεχόμενο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης η ανοικτή εκδήλωση – ημερίδα παρουσίασης των προτάσεων των Συμβουλευτικών Ομάδων της Διαδικασίας Επιχειρηματικής Ανακάλυψης, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής

Η εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το ΚΕΚΠΑ ως αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας Αττικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση και την Επιχειρηματική Ανακάλυψη, ξεκίνησε στις 10πμ και διήρκεσε μέχρι τις 5μμ. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν αναλυτικά για καθένα από τους 8 τομείς προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξιδίκευσης (ΕΣΕΕ) οι αντίστοιχες προτάσεις των Συμβουλευτικών Ομάδων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από τις συνεργασία και τις συνεδριάσεις των μελών τους, την περίοδο Νοέμβριος 2022 - Μάρτιος 2023. Τις παρουσιάσεις πραγματοποίησαν οι συντονιστές των Συμβουλευτικών Ομάδων και μέλη του ΠΣΕΚ Αττικής, κκ Νίκος Θωμαΐδης, Χάρης Κοντοές και Αντώνης Αγγελάκης, ενώ μετά το τέλος κάθε παρουσίασης ακολούθησε εκτενής συζήτηση από τους παρόντες και τους εξ' αποστάσεως συμμετέχοντες, εκπροσώπους της 4πλής έλικας στην Περιφέρεια Αττικής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΣΕΚ Αττικής, κ. Βασίλης Κορκίδης, ο εκπρόσωπος της DG-REGIO, κ. Κωνσταντίνος Νιάφας, ο αν. προϊστάμενος της ΜΟΝ-ΕΣΕΕ, κ. Μιχάλης Γκούμας, ο διευθύνων σύμβουλος του Elevate Greece, κ. Μιχάλης Δρίτσας και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος "Αττική 2021-2027", κ. Δημήτρης Δρόσης.

Την εκδήλωση συντόνισε από πλευράς του ΚΕΚΠΑ, ο κ. Πέτρος Ποδάρας, ο οποίος παρουσίασε εισαγωγικά την μεθοδολογία και την πρόοδο των εργασιών των Συμβουλευτικών Ομάδων από τη συγκρότησή τους μέχρι και σήμερα, όπως επίσης και τα επόμενα βήματα της διαδικασίας. 

Τέλος, παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Ανοικτής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα είναι ανοικτή μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, για την κατάθεση σχολίων επί των προτάσεων των Συμβουλευτικών Ομάδων, αλλά και την πρόταση νέων προτεραιοτότων: 

https://ris.innovationattica.gr/el/epiheirimatiki-anakalypsi-periodoy-2…

 

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο