Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νέα προγράμματα για startups από το EIT Health

Περιεχόμενο

To EIT Health, μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη, άνοιξε δύο νέα προγράμματα που αφορούν ώριμες startups. Τα προγράμματα είναι ανοικτά για νεοφυείς εταιρείες που αναπτύσσουν ιδέες ή/και λύσεις, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην υγεία και στον φαρμακευτικό κλάδο.

1. EIT Catapult - https://eithealth.eu/catapult για νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτομικές ιδέες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις τύπου scale up (με λιγότερους από 50 υπαλλήλους) με καινοτομικές ιδέες από τον τομέα της βιοτεχνολογίας, της φαρμακευτικής τεχνολογίας ή της ψηφιακής υγείας, που δραστηριοποιούνται ήδη σε κάποια χώρα της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα 189 επιχειρήσεις από τον χώρο της υγείας, προσφέροντας χρηματοδότηση και δικτύωση με άλλες επιχειρήσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.

Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει οποιαδήποτε startup ή spin off εταιρεία πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Έχει στο προσωπικό της λιγότερους από 50 υπαλλήλους
 • Δραστηριοποιείται στον τομέα της βιοτεχνολογίας, της φαρμακευτικής τεχνολογίας ή της ψηφιακής υγείας
 • Έχει μια καινοτομική επιχειρηματική ιδέα
 • Δραστηριοποιείται ήδη σε μια ευρωπαϊκή χώρα
 • Αναζητά χρηματοδότηση τουλάχιστον 500.000€
 • Η αξία της αποτιμάται άνω του 1.000.000€
 • Το σύνολο εσόδων και επιδοτήσεων το τελευταίο έτος υπερβαίνει τις 500.000€.

Όσες επιχειρήσεις επιλεγούν από την επιτροπή του προγράμματος, θα λάβουν χρηματοδότηση, υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς και πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον τομέα της υγείας, το δίκτυο του EIT Health.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://eithealth.eu/catapult/

Μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας εδώ: https://eithealth.optimytool.com/en/

 

2. StartupMeetsPharma https://eithealth.eu/project/start-ups-meet-pharma/ για νεοφυείς επιχειρήσεις με πρωτότυπα προϊόντα έτοιμα για την αγορά ή με ήδη λειτουργικό προϊόν στην αγορά

Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις για χρόνιες παθήσεις, με κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη. Οι προκλήσεις για το 2021 είναι τέσσερις και έχουν τεθεί από τις εταιρείες Merck, AstraZeneca, Takeda and Amgen.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται startups με λύσεις που απαντούν στις παρακάτω προκλήσεις:

 • Διευκόλυνση στην αναγνώριση/διαλογή ασθενών σε κλινικές δοκιμές (σε συνεργασία με την Amgen)
 • Ψηφιακή και εξατομικευμένη θεραπεία για ενήλικες με διαταραχή έλλειψης προσοχής / υπερκινητικότητας - ADHD (σε συνεργασία με την Takeda)
 • Λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης και υποστήριξης για τους ασθενείς που ζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας (σε συνεργασία με τη Merck)
 • Ολοκληρωμένη περίθαλψη για ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια: Εστίαση στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη απειλητικών για τη ζωή επιπλοκών (σε συνεργασία με την AstraZeneca)

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν, θα συνεργαστούν με κορυφαίους επιστήμονες και φαρμακευτικές εταιρείες, θα λάβουν χρηματοδότηση για ταξίδια, διαμονή αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης. Επιπλέον, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικούς χορηγούς και θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με εμπειρογνώμονες και ηγέτες του κλάδου. Προηγούμενοι χορηγοί συμπεριλαμβάνουν εταιρείες κολοσσούς όπως Pfizer, Bayer, Amgen, Boehringer Ingelheim and Beiersdorf.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://eithealth.eu/project/start-ups-meet-pharma/

Μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας εδώ: https://eithealth.optimytool.com/en/

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα, και να επικοινωνείτε με τον συντονιστή του κόμβου κ. Γιώργο Μέγα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση megas@ekt.gr.

Πηγή: http://www.ekt.gr/el/news/25373

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο