Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ταμείο επιχορηγήσεων κουπονιών Διανοητικής Ιδιοκτησίας - Ideas Powered for Business

Περιεχόμενο

Εγκαινιάστηκε στις 18 Δεκεμβρίου το ταμείο επιχορηγήσεων  - Ideas Powered for Business SME Fund, ύψους 20 εκατ. ευρώ , το οποίο προβλέπει την παροχή κουπονιών Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (Intellectual Property – IP) τους και να αντλήσουν όφελος από αυτά.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της ΜμΕ, προσφέρει οικονομική στήριξη υπό τη μορφή επιστροφής εξόδων για αιτήσεις εμπορικών σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων, ύψους έως 1.500 EURΟ ανά επιχείρηση.

Η πρώτη από τις πέντε χρονικές περιόδους για την υποβολή αιτήσεων που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του 2021, θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Το νέο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ideas Powered for Business» στο EUIPO, και αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για τη ΔΙ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία διανοητικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.

Μπορείτε να ενημερωθείτε ήδη σχετικά με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, το χρονοδιάγραμμα και άλλες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα μέσω της πλατφόρμας Ideas Powered for Business https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/online-services/sme-fund και του υπέρ-συνδέσμου https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/online-services/sme-fund

Πηγή:  https://startupper.gr/news/65986/ovi-20-ekat-evro-gia-mme-anaforika-me-tin-dianoitiki-tous-idioktisia/

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο